Tipy, jak na levnou dovolenou v Ženevě + plán cesty

Square

Ženeva za hubičku aneb jak ušetřit na švýcarské dovolené?

Chystáte se na návštěvu Ženevy a nechcete přijít na buben? Mám pro vás několik skvělých tipů, jak si užít to nejlepší z tohoto švýcarského města a přitom nezruinovat svou peněženku. A věřte mi, v Ženevě je to docela výzva! Ale pokud se trošku zamyslíte a plánujete chytře, zjistíte, že Ženeva může být i pro vás dostupnější, než si myslíte. A jak to udělat?

Švýcarsko (29 Of 61)

Věděli jste, že můžete bydlet ve Francii, jen pár kroků od švýcarské hranice? Ano, je to tak! Ubytování ve francouzských městečkách, jako je například Archamps kde jsme si vybrali ibis Archamps Porte de Genéve nás stál na 5 dní 8519Kč pro 2/os se snídaní. Celkově to vyšlo až o třetinu levněji než v samotné Ženevě. A přitom je to jen krátká jízda autobusem. Chodili jsme na hranici do Ženevy, abychom nemuseli platit vyšší taxu, byl to rozdíl pouze jedné zastávky. Takže jsme se ubytovali ve Francii a ušetřené peníze jsme mohli využít na nějaké ty švýcarské delikatesy. A že jich tu je!

Pořídili jsme jejich Geneva city pass, který si můžete koupit na 24, 48 nebo 72h. Tato kouzelná kartička vám umožní jezdit po celém městě městskou hromadnou dopravou zcela zdarma. A jako bonus – platí na přibližně 60 atrakcí buď zdarma, nebo s výraznou slevou! No řekněte, kdo by odolal? S touto kartou jsme se vydali na cestu po těch největších památkách Ženevy, zažili plavbu po jezeře, půjčili jsme šli šlapadla a měli organizovaný výlet po zajímavých organizacích, které sídlí v Ženevě a také jsme si užili pohled z výšky katedrály na celé město.
Švýcarsko (19 Of 61)
A co by to bylo za návštěvu Švýcarska bez pohledu na Alpy? Vydali jsme se z našeho městečka Archamps na výlet do hor. Výhledy byly velmi pěkné, jak na Alpy, tak i centrum Ženevy a komu se nechce chodit pěšky, tak na druhou stranu hory vede lanovka a je v ceně Geneva city pass, což my jsme nevěděli, takže jsme jeden celý den šli do kopce😂🫣

A jak na to, když máte jen víkend? Pokud plánujete jen víkendovou návštěvu, doporučuji se ubytovat přímo v centru Ženevy. Mnoho hotelů nabízí turistům zdarma speciální kartu na dopravu, což vám umožní snadno a rychle prozkoumat celé město. Nezapomeňte si předem ověřit, zda vaše vybrané ubytování tuto kartu poskytuje. V centru Ženevy najdete mnoho muzeí, která jsou zdarma! Například Musée d’Art et d’Histoire (Muzeum umění a historie) a Musée Rath, kde jsme si užili fascinující výstavy. Třeba v muzeu Červného kříže se bez Geneva city passu musí platit anebo v Lutehránském, tak doporučuji si udělat seznam míst, která jsou opravdu zdarma, případně též na 24h pořídit Geneva city pass, když dobře načasujete nákup, tak ji můžete mít vlastně na 2 dny.
Švýcarsko (51 Of 61)
Ženeva může být drahá, ale s trochou plánování a několika chytrými triky se dá užít naplno i za menší rozpočet. Ať už se rozhodnete pro delší pobyt, nebo jen rychlou víkendovou návštěvu, Ženeva vás určitě nezklame!